Директори банків погано розбираються в технологіях (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Директори банків погано розбираються в технологіях (дослідження)

Фінтех і Картки
927
Опитування дослідницької компанії Accenture продемонструвало, що тільки половина найбільших банків світу мають у раді директорів фахівців із досвідом роботи в IT.
Відсутність технологічного досвіду сьогодні стає все більш помітною на тлі глобального захоплення технологіями (інвестиції в FinTech продовжують рости), а також зростання кіберзагроз у цій сфері.
Фахівці Accenture досліджували 109 найбільших банків різних країн світу. В ході експерименту вони підрахували кількість директорів, які мають досвід роботи з технологіями в банку (наприклад, в якості директора з інформаційних технологій), або в іншій компанії, і з’ясували, що лише 6% відповідають цим критеріям.
“Якщо вашими основними конкурентами стали FinTech-компанії, а роботі банку загрожують кібершахраї, то вам просто необхідно розширити свої знання про сучасні технології”, — вважає Річард Ламб, глава підрозділу фінансових сервісів в Accenture.
Найбільша кількість керівників з технічним досвідом зосереджена в банках США і Великобританії (15,7% і 14,3% відповідно). Тільки 3% директорів французьких банків мали справу з IT, а в Італії, Греції та Росії не вдалося зареєструвати жодного члена правління, кваліфікованого в сфері технологій.
Експерти Accenture вважають, що банки повинні створити технологічні комітети, які будуть навчати членів правління основ FinTech.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас