Burger King відкрив перший ресторан в Монголії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Burger King відкрив перший ресторан в Монголії

Світ
345
Відкриття першого в Монголії ресторану Burger King відбулося в Улан-Баторі, повідомляє The Hong Kong Standard.
Партнером Burger King в цій країні став один з найбільших місцевих конгломератів Max Group, який має активи в гірничодобувній промисловості, сільському господарстві, виробництві продуктів харчування і напоїв, а також нерухомості.
Ціни в монгольському ресторані знаходяться в діапазоні $ 2,5-5,5.
Керівництво Max Group повідомило, що зараз планується відкриття 10 ресторанів Burger King в Монголії.
Багато західних компаній з різних галузей – від ресторанного бізнесу до автомобільного – очікують економічного буму в країні після розширення розробки “Ою Толгой” (Oyu Tolgoi), яке є найбільшим у світі золотомідних родовищем.
При цьому представництва низки престижних світових брендів вже існують в Монголії. Так, в Улан-Баторі кілька років тому відкрилися бутики Louis Viutton і Ermenegildo Zegna, а представництво Porsche, яке розпочало роботу в лютому, обслуговує близько 30 клієнтів.
У Монголії вже є відомі мережеві ресторани KFC і Pizza Hut, проте там поки немає McDonald’s і Starbucks.
Бренд Burger King належить Restaurant Brands International Inc. (RBI), третьої за величиною мережі ресторанів швидкого харчування у світі. Компанія була утворена в результаті злиття американської Burger King і канадської мережі кав’ярень Tim Hortons в грудні 2014 року.
Як повідомлялося, в травні цього року уряд Монголії, Rio Tinto і підконтрольний їй Turquoise Hill Resources, яка розробляє “Ою Толгой”, підписали договір про початок підземного видобутку на родовищі.
Порядку 80% запасів родовища вимагають розробки підземним способом. Однак через розбіжності між Rio Tinto і місцевою владою роботи з будівництва підземного рудника на “Ою Толгой” були відкладені. Зокрема, влітку 2013 року компанія Rio Tinto заявляла, що відкладає підземну розробку до тих пір, поки місцева влада не узгодять обсяг інвестицій в проект. Уряд Монголії було не згодне з підвищенням початкового $2-мільярдного обсягу бюджету до $6,5 млрд. Крім питання з інвестицій в проект, монгольське уряд вимагав зрівнювання зарплат місцевим та іноземним робітникам. Також уряд Монголії неодноразово заявляло про бажання збільшити частку в проекті.
Родовище “Ою Толгой” розташоване в пустелі Гобі в 80 кілометрах на північ від кордону Монголії з Китаєм. Виявлена ​​ресурсна база родовища (виміряні, виявлені і передбачувані ресурси) з незалежної оцінки складають близько 37 млн тонн міді і 1,3 тис. тонн золота, що відповідає майже 60 років роботи проекту.
Дві третини проекту належить Turquoise Hill Resources, інша частина – уряду Монголії. ГЗК на родовищі був запущений в кінці 2012 року, а початок відвантаження золотомідних концентрату з родовища почалося в середині 2013 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас