Український ринок інтернет-доставки: почтомат, велосипед, дрон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок інтернет-доставки: почтомат, велосипед, дрон

Фондовий ринок
786
Українські поштові оператори намагаються максимально ефективно вирішити проблему «останньої милі» в доставці товарів з інтернет-магазинів.
Під час конференції E-commerce Congress, яка відбулася в Києві на минулих вихідних, експерти ринку розповіли, що вони роблять, щоб покупцеві було зручно отримати товар.
Що нового на ринку доставки?
  • Нова Пошта збирається поповнити парк автотранспорту машинами для кур’єрів. Це зробить доставку більш гнучкою.
  • Міст Експрес, який багато років вважався лідером адресної доставки на українському ринку, розповів про заплановане відкриття сотень нових відділень по всій Україні. Така модель дозволить відповідати бажанням покупця забрати свою посилку в зручний для нього час.
  • Приватбанк, який встановив вже більше 1400 почтоматів у своїх відділеннях, планує винести принаймні 100 з них в цілодобові зони самообслуговування. Ініціатива пов’язана зі скаргами клієнтів, які не можуть отримати свої посилки поза робочих годин відділення.
E-commerce вітчизняного виробництва
Українські поштові оператори вже кілька років практикують доставку в почтомати.
Перші автоматизовані осередки для отримання посилок з’явилися в країні 3 роки тому. Їх встановила компанія PickPoint. Зараз у мережі налічується 1,5 тис. почтоматів.
В Україні не тільки встановлюють, але і самі виробляють поштові автомати. Poshta.ua, крім обслуговування мережі, здійснює виробництво, збірку і настройку почтоматов.
Осередки ПриватБанку теж працюють на території України. За випуск «заліза» відповідають вже чотири компанії, а електроніки – три.
Почтомат – не єдина інновація на українському ринку доставки. Вже рік компанія Delfast доставляє товари на велосипедах по Києву протягом години. Збірка електровелосипедів теж проходить в Україні з імпортних деталей.
Раніше повідомлялося, що служба доставки Інтайм планує почати тестування доставки за допомогою дронів. Технічні питання візьме на себе український стартап Avision Robotics.
А Нова пошта вже показала на конференції iForum працюючий прототип робота-листоноші, розроблений спільно з Drone.UA
Де знаходяться почтомати?
У поштових операторів принципово різний підхід до розміщення поштових автоматів. InPost встановлює їх на вулиці, щоб користувач міг забрати посилку в будь-який час доби. А PickPoint розміщує свої почтомати за принципом «твоя посилка там де ти». Отримати замовлення можна в торгових центрах і навіть на заправці. Автомати Poshta.ua крім популярних місць столиці будуть розміщені в новобудовах будівельної компанії Укрбуд.
Все в одному
Подібно платіжним агрегаторами, які об’єднують на одній платформі кілька варіантів оплати і підключаються до інтернет-магазину, на українському ринку з’явилася подібна система для доставки.
«Зручна доставка» позбавляє інтернет-магазин від необхідності підключення кожного способу доставки окремо. На платформі передбачена адресна доставка, накладений платіж, а також можливість відправити товар у почтомати, відділення та точки видачі різних поштових операторів.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас