Через непідйомні ціни на житло я живу в трейлері - історія програміста з Сан-Франциско — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через непідйомні ціни на житло я живу в трейлері - історія програміста з Сан-Франциско

Світ
7054
Не всім програмістам солодко живеться, в тому числі і щасливчикам, які працюють в «кремнієвих» IT-компаніях на зразок Apple і Uber. Українці поглядають на них із заздрістю, малюючи в уяві чудові офіси, дорогі автомобілі і просторі будинки. Насправді все закінчується на офісах. Життя в Сан-Франциско настільки дороге, що співробітники «компаній-єдинорогів» зі скрипом можуть дозволити собі навіть однокімнатну квартиру. Молодий розробник ПО Кетрін Паттерсон і зовсім живе в трейлері. От її історія.
«Приблизно рік тому, обідаючи з однією людиною, я видала сакральну фразу:« Ти бачив ціни на житло в Сан-Франциско? Навіть якщо я знайду роботу в Bay Area, я сто відсотків буду жити в трейлері ».
Сьогодні я сиджу в темряві, набираючи цей текст, і намагаюсь друкувати якомога тихіше, щоб мешканці околиці не цікавилися, що це за звуки долинають з припаркованого біля них на районі іржавого автобуса. Так, ви зрозуміли правильно: сьогодні я працюю в мульти-мільйонному офісному комплексі і живу в трейлері.
Через непідйомні ціни на житло я живу в трейлері - історія програміста з Сан-Франциско
Цього літа, одержавши оффер від компанії в Кремнієвій Долині, я зайшла на Craigslist в пошуках пропозицій по оренді та заходилася просівати оголошення на кшталт «реально Найдешевша кімната :)» і «відмінна пропозиція без посередників!». Як думаєте, скільки коштує кімната із загальними зручностями, які потрібно ділити з сусідами? Як мінімум $2000 на місяць. А як щодо маленької квартири-студії? Якщо ваш стартап днями не купили за суму з сімома нулями, забудьте про це.
Я пожвавилася, коли знайшла пропозиція за $1000 на місяць. Це могло спрацювати. Але коли я заглибилася в деталі, з’ясувалося, що стільки хочуть за ліжко-місце в кімнаті на вісім чоловік. Сьогодні такі бараки якісь маркетингові (злі) генії називають hacker house (будинок хакерів).
Навіть якби я платила за оренду більшу частину своєї зарплати, я все-одно перебувала б у досить невеселій житловій ситуації, економлячи кожну копійку, яку могла б витратити на погашення своїх студентських позик. При цьому я ще щасливиця, адже я програміст! А тепер уявіть собі, в якій ситуації знаходяться ті, у кого зарплата далека від рівня IT-компаній?
Загалом, три тижні назад на суму, рівну оренді за три місяці, я купила старенький червоний автобус. Це VW Camper 1969 року випуску з дірою та дружним сімейством павуків, у якого значно більше прав на проживання тут, ніж у мене (спати в автомобілі в громадських місцях у Каліфорнії – незаконно).
Через непідйомні ціни на житло я живу в трейлері - історія програміста з Сан-Франциско
За допомогою Ikea і цілого батальйону миючих засобів, я змогла надати приміщенню більш-менш придатний для життя стан.
Якщо подивитися на це з оптимізмом, то мій трейлер навіть проектують за одну з тих міні-спалень по $ 1000 на місяць.
Через непідйомні ціни на житло я живу в трейлері - історія програміста з Сан-Франциско
У підсумку я дуже задоволена своїм проектом. Але звичайно, я б не змогла так жити, якби у мене не було роботи, яка мене годує, з душовою і пральнею в офісі. А ще я обзавелася друзями, які в разі чого готові надати мені тимчасову постіль.
Зрештою, я молода біла жінка, що дає мені певні привілеї: я можу спокійно паркувати на вулицях свій трейлер і не побоюватися, що мене за це будуть переслідувати. Люди не заявляють на мене в поліцію – вони не думають, що я бродяга. Вони посміхаються мені і запитують, чим можуть допомогти.
У Bay Area багато змушені жити у машині, бо не можуть собі дозволити нормальне житло. В принципі, я не одна з них – я живу в трейлері, тому що я зробила такий вибір. І я автоматично зіткнулася з тими ж труднощами, що й ці люди. Проте я важко працюю, намагаючись зекономити та погасити свої борги. А заодно здобуваю безцінні життєві навички. По-перше, я вже досить непогана тесля, а по-друге, поступово стаю автомеханіком.
Ну і звичайно ж, я займаюся шаленим флудом в соціальних мережах, переважно пощу щось на зразок: «Ха, а я вам казала, що зроблю це! Подивіться на мене, я в автобусі. Женіть $ 5, які ви мені проспорили! »На ці нестерпні коментарі мої друзі відповідають, що не дарма витратили $ 5”.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас