НБУ: настрої у банків поступово поліпшуються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: настрої у банків поступово поліпшуються

Кредит&Депозит
807
Банки поліпшили оцінку макроекономічної ситуації і кредитних ризиків, повідомила прес-служба Національного банку України на «Фейсбуці» з посиланням на директора департаменту фінансової стабільності регулятора Віталія Ваврищука.
«У банківському середовищі відбувається перелом в оцінці як макроекономічної ситуації, так і кредитних ризиків. Настрої поступово поліпшуються », – сказав він, виступаючи на черговому засіданні регіонального відділу GARP в Україні на цьому тижні.
За словами В. Ваврищука, результати відбувся в кінці вересня опитування показали: частка банків, які очікують скорочення портфеля корпоративних кредитів у наступні 12 місяців, знизилася до 29% з 58% в кінці червня. У той же час все ще значна частина банків скептично налаштована щодо відновлення роздрібного кредитування. Також близько 40% банків-респондентів очікує поліпшення якості кредитного портфеля в перспективі одного року, в той час як наприкінці червня такі очікування були менш ніж у 15% банків-респондентів.
Говорячи про поточні та очікувані тенденції в банківському секторі, В.Ваврищук зазначив, що в даний час співвідношення кредитів до депозитів все ще висока, хоча й істотно знизилося в порівнянні з піковим значенням більш ніж 250% в кінці 2008 року.
За його словами, НБУ очікує, що в середньостроковій перспективі цей показник поступово знизиться до оптимального діапазону 90-110%, однак це має відбуватися поступово і, природно, за рахунок залучення фондування на внутрішньому ринку.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас