Burberry очікує зниження прибутку 2-й рік поспіль - предмети розкоші не купують — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Burberry очікує зниження прибутку 2-й рік поспіль - предмети розкоші не купують

Фондовий ринок
268
Британська Burberry, один з провідних світових виробників товарів класу “люкс”, оголосила про близьке до нульового зростання виручки за підсумками I фінансового півріччя і очікуване зниження прибутку другий рік поспіль через збереження слабкості продажів в ряді регіонів, включаючи Азію.
Акції компанії демонструють найрізкіше падіння котирувань за три роки – на 12,3%.
Як говориться в повідомленні компанії, сукупна виручка за першу половину 2015-2016 фінансового року, що завершився 30 вересня, піднялася до 1,11 млрд фунтів стерлінгів ($ 1,69 млрд) з 1,10 млрд фунтів за порівнянний період роком раніше.
Разом з тим аналітики, опитані FactSet, очікували виторг на рівні 1,16 млрд фунтів.
При цьому виручка від роздрібних продажів в I фінансовому півріччі збільшилася на 2%, до 774 млн фунтів, при консенсус-прогнозі в аналітиків в 818 млн фунтів.
Порівнянні продажі в II фінкварталі впали на 4% після зростання на 6% у квітні-червні.
За фінрік в цілому Burberry очікує річний прибуток приблизно на рівні недавно переглянутого консенсус-прогнозу аналітиків в 445 млн фунтів. За даними Burberry, недавно прогнози по прибутку компанії переглянули 18 з 26 відстежують її аналітиків.
Burberry, заснована в 1856 році, випускає одяг, аксесуари і парфумерію. Фірмовою відмінністю продукції компанії є “клітка”, в якій застосовуються червоний, чорний, білий і пісочний кольори.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас