Apple програла патентний позов на $ 862 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple програла патентний позов на $ 862 млн

Фондовий ринок
713
Компанія Apple зазнала поразки в черговій патентній сутичці. Виробник iPhone і iPad програв позов Університету Вісконсин-Медісон про порушення патенту на систему поліпшення ефективності процесорів.
Варто нагадати, що сума збитку за позовом оцінювалася в $862 млн доларів, проте суд поки не встановив, скільки саме повинна буде заплатити компанія. У випадку, якщо суд визнає дії Apple умисними, «яблучникам» можливо доведеться понести додаткове покарання.
Звинувачення проти Apple було висунуто представниками дослідницького фонду випускників Вісконсіна (WARF). Позов стосувався патенту дослідницької організації у складі університету, який був зареєстрований в 1998 р. В організації стверджують, що запатентовані технології використовуються в процесорах Apple A7, A8 і A8X, на яких працюють смартфони iPhone 5s, 6 і 6 Plus.
Рішення суду про порушення патенту стало першою стадією розгляду між Apple і університетом. Надалі суд вирішить, яку саме суму повинна буде заплатити компанія.
Представники Apple не згодні з подібним вердиктом і стверджують, що патент недійсний. Раніше компанія Тіма Кука намагалася переконати Бюро США по патентах і товарних знаків переглянути статус патенту, однак отримала відмову.
Даний позов WARF – не єдиний, поданий проти компанії Apple. У вересні 2015 дослідницький фонд також звинуватив компанію в незаконному використанні запатентованих технологій в процесорах A9 і A9X, які також використовуються в iPhone 6S, 6S Plus і в iPad Pro.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас