Найбільші пивні компанії домовилися про злиття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші пивні компанії домовилися про злиття

Фондовий ринок
1113
Ради директорів бельгійської Anheuser-Busch InBev, лідера пивоварної галузі, і британської SABMiller, другої за величиною компанії, досягли принципової угоди про умови угоди, в рамках якої AB InBev придбає SABMiller за 68 млрд фунтів стерлінгів (104 млрд доларів). Ця угода стане найбільшою в цьому році і четвертою за величиною в історії.
Як вказано в спільному прес-релізі двох компаній, рада директорів SABMiller має намір рекомендувати акціонерам прийняти пропозицію AB InBev, що оцінює британську компанію в 44 фунти за акцію.
Обумовлена ціна приблизно на 50% вища від вартості акцій SABMiller на 14 вересня 2015 р. – останній день до появи інформації про плани AB InBev відновити спроби купівлі SABMiller.
Умови угоди допускають можливість часткової оплати приблизно 41% акцій SABMiller цінними паперами.
AB InBev виплатить SABMiller 3 млрд доларів в тому випадку, якщо угода не відбудеться через небажання регуляторів або акціонерів бельгійської компанії схвалити її.
Угода забезпечить AB InBev доступ до ринків Африки та Азії, що дозволить їй скоротити свою залежність від операцій в Північній і Південній Америці.
За останні 12 років AB InBev придбала активи на суму близько 100 млрд доларів, що дозволило їй збільшити виручку за цей період більш ніж у п’ять разів.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас