Sony виділяє напівпровідниковий бізнес в нову компанію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony виділяє напівпровідниковий бізнес в нову компанію

Фондовий ринок
246
Корпорація Sony вирішила виділити напівпровідниковий бізнес в нову фірму, щоб зосередитися на продажах датчиків зображень, використовуваних в мобільних пристроях і цифрових камерах.
У квітні 2016 з’явиться компанія Sony Semiconductor Solutions, яка буде спеціалізуватися на розробці і виробництві чіпів – переважно датчиків CMOS (комплементарні метало-оксидні напівпровідники, КМОП). Її главою стане Теруші Шімізу (Terushi Shimizu), який в даний час займає пост заступника президента підрозділу Device Solutions.
Відділення напівпровідникового бізнесу не означає, що він буде проданий за аналогією з комп’ютером. Sony проводить реорганізацію з метою створення зрозумілих акціонерам обов’язків керівників та звітності, прискорення процесів прийняття рішень і підвищення конкурентоспроможності на ринку, говориться в повідомленні корпорації.
До підрозділу Device Solutions, з якого в нову фірму буде виділено напівпровідниковий напрямок, також відносяться акумулятори та накопичувачі, якими займаються окремі компанії Sony Energy Devices і Sony Storage Media & Devices відповідно.
За підсумками першого фінансового кварталу, що завершився в червні 2015 року, частка доходів Device Solutions в структурі виручки Sony склала 11%. Прибуток цього бізнесу подвоївся в річному численні – до 30,3 млрд ієн ($ 250 млн), чому сприяв високий попит на смартфони.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас