Суд заборонив ліквідувати один з українських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд заборонив ліквідувати один з українських банків

Кредит&Депозит
2380
Господарський суд міста Києва схвалив заборону Національному банку України (НБУ) і Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) приймати рішення про ліквідацію ПАТ “Укргазпромбанк”.
Інформація міститься в рішенні суду, опублікованому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.
Зокрема, в документі йдеться про заборону Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національному банку України приймати рішення щодо ліквідації ПАТ “Укргазпромбанк” і/або відкликати його банківську ліцензію.
Крім того, в постанові йдеться про заборону НБУ блокувати і/або закривати кореспондентський рахунок ПАТ “Укргазпромбанк” у Нацбанку, а також заборону ФГВФО та НБУ призначати ліквідатора банку і обмежувати повноваження корпоративних органів управління ПАТ “Укргазпромбанку”.
Позов був поданий компанією Праймстар Енерджи ФЗЕ (Primestar Energy FZE), після того, як НБУ прийняв Постанову від 14 вересня 2015 №602 про ліквідацію “Укргазпромбанку”.
Як повідомляв ФГВФО, рішення було пов’язане з тим, що інвестор не виконав своїх зобов’язань щодо приведення діяльності банку у відповідність до вимог законодавства України про дотримання нормативів капіталу та ліквідності. Зокрема, інвестор повинен був докапіталізувати банк протягом місяця з дня укладення договору про купівлю-продаж неплатоспроможного банку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас