Shell бачить перші ознаки майбутнього відновлення цін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Shell бачить перші ознаки майбутнього відновлення цін на нафту

Енергетика
604
Ціни на нафту можуть почати відновлення на тлі скорочення витрат нафтовидобувних компаній, негативної ситуації з видобутком сланцевої нафти в США і зростаючого попиту в світі, проте це може трапитися нескоро, зазначив глава Royal Dutch Shell Plc Бен ван Берден, виступаючи на конференції Oil and Money в Лондоні.
“У травні і червні ми побачили перші сигнали скорочення видобутку, – наводить його слова агентство Bloomberg. – Це може привести до зростання котирувань, якщо ОПЕК вдасться домовитися і обмежити поставки”.
З червня минулого року ціни на нафту впали більш ніж на 50%. Падіння котирувань посилило рішення ОПЕК в листопада 2014 залишити незмінним квоти на видобуток нафти. З того часу картель постійно перевищував квоту, встановлену на рівні 30 млн барелів на добу.
За словами Б.ван Бердена, видобуток нафти в Саудівській Аравії, лідером за цим показником в ОПЕК, залишиться “ведмежим” чинником для котирувань. Поки немає ніяких підстав вважати, що саудити будуть знижувати видобуток, додав він.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас