В "Украгролізингу" виявили порушень на 14 мільйонів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Украгролізингу" виявили порушень на 14 мільйонів гривень

Кримінал
111
Під час проведення ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності ВАТ “Національна акціонерна компанія” Украгролізинг “фахівці Держфінінспекції виявили фінансові порушення, що призвели до втрат на загальну суму понад 14 млн гривень.
Про це йдеться в повідомленні Держфінінспекції.
Як з’ясували державні фінансові інспектори, через те, що в договорах фінансового лізингу не було передбачено сплати лізингоодержувачами попереднього платежу в розмірі 10% вартості предмета лізингу, компанія недоотримала понад 5 млн гривень.
“Також всупереч договорам фінансового лізингу та Положенню про надання лізингових послуг, затвердженому наказом компанії, лізингоодержувачі не платили одноразової комісії за поставку техніки у розмірі 7% від невідшкодованої вартості предмета лізингу, через що компанія недоотримала коштів на суму 7,8млн гривень” , – йдеться в повідомленні.
Крім того через непроведення претензійно-позовної роботи по стягненню з лізингоодержувачів штрафу за неукладання договорів страхування предмета лізингу у розмірі 4% від невідшкодованої вартості предмета лізингу Компанія недоотримала 0,8 млн гривень.
“Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів та долучені до кримінального провадження”, – повідомляє прес-служба.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас