Елон Маск представив найефективніші сонячні батареї в світі (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Елон Маск представив найефективніші сонячні батареї в світі (відео)

Енергетика
4932
Всі знають, що Елон Маск керує двома відомими компаніями – SpaceX і Tesla Motors. Не всім відомо, що він – співзасновник SolarCity, компанії, яка займається альтернативною енергетикою і відповідальна приблизно за 34% всіх сонячних панелей на дахах в США.
Днями компанія оголосила про старт виробництва сонячних панелей, які, за словами Маска, перевершують по ефективності всі світові аналоги.
Звичайна сонячна панель здатна перетворити приблизно 14-20% енергії, яку поглинає, в електрику. Це непогано, якщо порівняти, наприклад, з ефективністю фотосинтезу: у рослин цей же показник дорівнює 5%. Але в SolarCity вірять, що люди повинні домогтися більшого.
Представляючи нові панелі в Нью-Йорку, Маск оголосив, що панелі виробництва SolarCity здатні на піку досягати ефективності в 22,04%. Це підтверджено перевірками організації Renewable Energy Test Center.
Таких показників досягли в тому числі, завдяки покупці в 2014 році невеликої компанії Silevo. Якщо більшість компаній виробляють панелі з кристалічного кремнію p-типу, то для панелей SolarCity вибрали напівпровідник n-типу, який краще працює при високих температурах.
Планується виробляти приблизно по 10 000 панелей на день. Якщо зараз установка обходиться в $ 2,90 за ват, то з новими панелями ціна впаде до $ 2,20. А в майбутньому цю ціну планується знизити мало не вчетверо.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас