Facebook запустить в Африці мобільний інтернет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook запустить в Африці мобільний інтернет

Технології&Авто
148
В Африці добре приживаються інновації. Через слабо розвинену фінансову інфраструктуру, а також низького рівня доходи і відсутність базової техніки, наприклад, ПК, доводиться шукати альтернативні канали доступу до сучасних сервісів.
Так, британський мобільний оператор Vodafone запустив в декількох країнах регіону мобільні платежі і це повністю змінило фінансовий ландшафт континенту.
Тепер Facebook збирається провести мобільний інтернет в відділені райони, які досі не підключені до глобальної мережі. Крім доступу до інформації, африканці зможуть підключитися до електронної комерції, яка стрімко набирає популярність у всьому світі.
У співпраці з французькою компанією Eutelsat Communications, Facebook Inc запустить супутник, який забезпечить доступ до інтернету для мільйонів африканців, що проживають в Чорній Африці. Апарат під назвою AMOS-6, буде охоплювати більшу частину Західної, Східної та Південної Африки, повідомив Марк Цукерберг.
Супутник буде запущено в 2016 році. Він розширить доступ в Інтернет в основному через мобільні телефони.
“Традиційна інфраструктура зв’язку неефективна. Щоб об’єднати людей, що живуть у віддалених районах, ми повинні винаходити нові технології”, – прокоментував Цукерберг.
Платформа Internet.org запропонує безкоштовний доступ до деяких соціальних сервісів, орієнтованим на пошук роботи, доступ до сільськогосподарської інформації, охорони здоров’я і освіти, а також аккаунтам в соцмережі Facebook.
Вже сьогодні до Facebook підключилося майже 20 млн користувачів у великих африканських країнах – Нігерії та Кенії. Більшість з них використовують мобільні для доступу до профілю.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас