Експерт повідомив про зони ризику для валютного ринку на жовтень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт повідомив про зони ризику для валютного ринку на жовтень

Валюта
3633
Ситуація на валютному ринку в жовтні, за оцінками аналітиків Forex Club в Україні, може зберегтися стабільною.
НБУ продовжить проводити купівлі та продажу для згладжування коливань і недопущення виходу курсу з усталеного останнім часом діапазону. Більше того, розпочаті у вересні аукціони з купівлі валюти, ймовірно, будуть продовжені.
Стабілізації гривні сприятимуть досягнуті раніше домовленості з реструктуризації зовнішнього боргу з приватними кредиторами. Даний фактор знімає боргове навантаження в середньостроковій перспективі, а також підсилює фундамент проходження економікою дна спаду і утримує позитивним зовнішньоторговельний баланс.
Разом з тим, зонами ризику для валютного ринку на жовтень залишається навіс ліквідності, у разі активних виплат ФГВФО, і місцеві вибори.
При цьому, вибори на непідконтрольних Україні територіях можуть дати додатковий імпульс для спекуляцій. Період прийняття рішення кредиторами щодо реструктуризації також може привести до певної нервозності ринку.
«Навіть незначні перекоси попиту та пропозиції будуть впливати на зміну ринкових настроїв. Пропозицію валюти на ринку формуватимуть експортери, при цьому для них основний ризик виходить від погіршення зовнішньої кон’юнктури, в разі гальмування глобальної економіки », – прогнозує експерт Андрій Шевчишин.
Додаткова пропозиція валюти на ринку буде формуватися на тлі необхідності докапіталізації банків, а попит на валюту буде стимулювати закупівля енергоресурсів.
За прогнозами експертів, курс продажу безготівкового долара США в жовтні може утримуватися в діапазоні 21,0-22,4 грн., готівкового – 22,3-23,1 грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас