Правоохоронці повідомили, що було вилучено в ході обшуку у представників "Укренерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Правоохоронці повідомили, що було вилучено в ході обшуку у представників "Укренерго"

Кримінал
921
У ході обшуку за місцем роботи і проживання посадових осіб ДП “Укренерго” правоохоронці вилучили документи з фінансово-господарської діяльності підприємств, що брали участь у державних закупівлях, друку, комп’ютерну техніку, і гроші.
“Департаментом протидії злочинності у сфері економіки МВС України здійснюється оперативне супроводження досудового розслідування у кримінальному провадженні, відкритому Генеральною прокуратурою України за ч.2 ст.364, ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України, за фактом розкрадання службовими особами ДП НЕК“Укренерго” державних коштів шляхом організації закупівель товарів, робіт і послуг у підконтрольних підприємств за завищеними цінами”, – йдеться в повідомленні прес-служби МВС України.
Як наголошується, 5 жовтня 2015 працівники МВС України під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України проводили санкціоновані обшуки за місцем роботи і проживання посадових осіб державного підприємства та керівників низки комерційних структур.
“Вилучено документи, що підтверджують фінансово-господарську діяльність підприємств, що брали участь у державних закупівлях, друку, комп’ютерну техніку, флеш-накопичувачі, $ 37,8 тис., 300 тис. грн”, – йдеться в повідомленні.
Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ДП НЕК “Укренерго” протягом 2010-2014 років, вступивши в попередню змову з керівниками комерційних структур, організовували конкурсні торги із закупівлі товарів, робіт і послуг в підконтрольних підприємствах за завищеними цінами.
“Розкрадені таким чином державні кошти чиновниками були легалізовані і використані для власного збагачення”, – зазначають у міліції.
За інформацією МВС, рішення щодо подальших дій відносно посадових осіб “Укренерго” найближчим часом буде прийнято Генеральною прокуратурою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас