Міненерговугілля не влаштовує запропонований ЄБРР план реформування "Нафтогазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерговугілля не влаштовує запропонований ЄБРР план реформування "Нафтогазу"

Енергетика
166
Міненерговугілля України має ряд фундаментальних зауважень до плану реформування НАК “Нафтогаз України”, запропонованого Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), повідомив журналістам голова відомства Володимир Демчишин в п’ятницю в Києві.
“Що стосується запропонованого ЄБРР плану – у мене були свої зауваження. Як мінімум, вони пропонували деякі речі: по термінах – які не мали сенсу; дати” Нафтогазу “повну свободу залучати кошти безконтрольно, без впливу Кабміну, міністерства; нести витрати які завгодно. Там є фундаментальні речі, з якими ми не погоджуємося “, – сказав він.
В.Демчишин підкреслив, що вже існують затверджений Кабміном і узгоджений Світовим банком план реформування НАК, якого і потрібно дотримуватися.
“Я відправляв у ЄБРР лист, в якому говориться, що погоджувати різні плани реформування НАК – для ЄБРР свій, для Світового банку свій – не має сенсу. У березні цього року ми вже затвердили план реформування газової промисловості України, який був узгоджений зі Світовим банком, Енергетичним співтовариством, узгоджений і підписаний Кабміном. Тому формувати зараз новий план нам здається недоцільно”, – сказав міністр.
В.Демчишин зазначив, що кредити ЄБРР і СБ пов’язані між собою і логічно припустити, що обидві структури можуть працювати на єдиних умовах і план, погоджений СБ, може бути актуальним і для ЄБРР.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас