Митниця не дала грошей на ремонт доріг в Одеській області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митниця не дала грошей на ремонт доріг в Одеській області

Казна та Політика
1620
Державна фіскальна служба надала звіт про перший місяць експерименту на митницях, згідно з яким частина їхніх доходів іде на ремонт доріг.
Як нагадує прес-служба ДФС, гроші на фінансування доріг державного значення повинні надходити з надпланових доходів регіональних митниць. Половина суми перевиконання направляється у спеціальні фонди обласних бюджетів на забезпечення реконструкції доріг.
В експерименті беруть участь чотири регіони: Одеська, Волинська, Львівська та Чернівецька області. За даними ДФС, у вересні перевиконання плану було досягнуте тільки по трьох митницях: Волинська – 78,1 млн гривень, Львівська – 123, 6 млн гривень, Чернівецька – 58,1 млн гривень. Одеська митниця перевиконати план, судячи з повідомлення Фіскальної служби, не зуміла.
Нагадаємо, що ДФС і голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі відкрито конфліктують.
Наприкінці серпня Саакашвілі на засіданні Кабміну скаржився, що Державна фіскальна служба переорієнтовує вантажні потоки на інші митниці на шкоду Одеської. Незабаром прем’єр Арсеній Яценюк пообіцяв зрівняти індикативні показники на всіх митницях, і уряд прийняв постанову №724, яке нібито мало зробити це.
Однак незабаром Саакашвілі заявив, що Кабмін прийняв зовсім не те, чого домагалися в Одесі. “Проігнорувавши надії імпортерів на справедливі ціни розмитнення, прем’єр-міністр підписав постанову №724, згідно з яким усі товари тепер почали розмитнювати не по фактичній (згідно митного кодексу), а за заздалегідь визначеною ДФС ціною. Сьогодні оформлення на всіх митницях паралізовано”, – заявив він.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас