У Швеції почали працювати по 6 годин на день — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Швеції почали працювати по 6 годин на день

Світ
2985
Великі шведські компанії почали переходити на шестигодинний робочий день для того, щоб збільшити продуктивність і зробити співробітників щасливішими.
Мета переходу на шестигодинний робочий день полягає в тому, щоб працівники змогли бути продуктивнішими за меншу кількість часу і у них вистачало сил насолоджуватися особистим життям, пише The Independent, посилаючись на Science Alert.
Так, наприклад, компанія Toyota, яка базується в місті Гетеборг, перейшла на шестигодинний робочий день ще 13 років тому.
«Я вважаю, що восьмигодинний робочий день не такий ефективний, як багато хто думає. Залишатися сфокусованим на якійсь конкретній задачі протягом восьми годин – це дійсно дуже тяжка праця. Щоб з цим впоратися, ми поєднуємо паузи з роботою, щоб зробити день легшим », – наводяться слова голови компанії Filimundus, яка займається створенням програмного забезпечення.
У Гетеборзі, наприклад, за схемою шестигодинного робочого дня працює будинок пристарілих в цьому році. Це було зроблено для того, щоб взяти участь в експерименті, який закінчиться в 2016 році. Його основне завдання – визначити доцільність найму нових співробітників через скорочення робочого часу.
В експерименті взяли участь багато лікарень по всій Швеції. Вперше експеримент з шестигодинним днем в Гетеборзі запропонувала коаліція лівих та екологів у квітні 2014 року. Тоді на шестигодинний робочий день перейшли муніципальні службовці міста.
За матеріалами:
The Independent
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас