Втрата "Нафтогазом" монополії призведе до зростання тарифів для кінцевого споживача, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Втрата "Нафтогазом" монополії призведе до зростання тарифів для кінцевого споживача, - експерт

Енергетика
722
З 1 жовтня набрав чинності новий закон про ринок газу, згідно з яким “Нафтогаз” втратить монополію щодо поставок і продажу газу. Цей процес призведе до зростання тарифів для кінцевого споживача. Про це повідомив експерт з питань енергетики Валентин Землянський.
“Головна мета нового закону про ринок газу – лібералізувати ринок і, з точки зору споживача, надавати йому більш якісні послуги. Однак у той же час втрата” Нафтогазом “монополії призведе до зростання тарифів для кінцевого споживача. Такі висновки можна зробити на підставі досвіду східноєвропейських країн, де така “лібералізація” вже відбулася “, – сказав він.
Також, за словами В.Землянського, процес демонополізації ринку природного газу носить формальний характер.
“Реорганізація газового сектора – це одна з реформ, яка зараз проводиться в Україні. Тобто, 1 жовтня 2015 НАК” Нафтогаз України “втрачає свою монополію і з постачання, і з продажу природного газу. Але цей процес носить чисто формальний характер. Раніше існувало ПАТ “Київгаз”, яке виступило засновником ДП “Кіевгазенерджи”. І якщо раніше “Київгаз” займався і постачанням і транспортуванням газу, то тепер товариство буде займатися транспортуванням, а “Кіевгазенерджи” стане постачальником. Ось так почалася і завершилася реформа на газовому ринку “, – сказав він.
Нагадаємо, вчора, 1 жовтня набуває чинності новий закон про ринок газу, згідно з яким “Нафтогаз” втратить монополію щодо поставок і продажу газу.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас