Економіки України на сьогоднішній день не існує, - Григоришин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіки України на сьогоднішній день не існує, - Григоришин

Казна та Політика
1854
Економіки України на сьогоднішній день не існує як такої.
Про це заявив бізнесмен Костянтин Григоришин.
За його словами, українська економіка сьогодні являє собою залишки інфраструктури, “які нам дісталися з радянських часів, на яких паразитують кілька дуже непрофесійних груп, конвертують цю інфраструктуру в кеш з дуже низьким ККД, продукція першого переділів з невисоким ступенем доданою вартістю і обмежений набір послуг поганої якості”.
“У всьому світі одним з класичних рецептів того, як реанімувати економіку є інвестиції в інфраструктуру. Тому що, з одного боку, це робить країну більш конкурентоспроможною, з іншого боку, це дає роботу людям”, – сказав бізнесмен.
“Тим більше, що Україні пощастило з тим, що якби вона почала оживляти інфраструктуру, то тут є не тільки будівельники, але і виробники досить складного обладнання, тих же трансформаторів, турбін, компресорів, важкого устаткування для металургів”, – заявив він.
Григоришин відзначив, що в Україні можуть робити рейки, локомотиви, вагони, якщо говорити про транспортну інфраструктуру.
“Для цього потрібна воля, план і програма. На сьогоднішній день цього немає. Горизонт подій щонайбільше місяць. Якщо є якесь вікно для виведення грошей, то наша псевдоеліта цим миттєво користується. А далі частина цих грошей витрачається на те, щоб захистити себе від кримінального та іншого переслідування. Тому у нас найстрашніший злочинець – це Мосійчук, який взяв хабар у 5000 доларів. Йому, мабуть, не вистачило грошей домовитися “, – сказав він.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас