Мінфін розмістив виділені Німеччиною $200 млн на депозиті в Укргазбанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін розмістив виділені Німеччиною $200 млн на депозиті в Укргазбанк

Кредит&Депозит
625
Міністерство фінансів розмістило тимчасово вільні кошти на 200 млн доларів, надані Україні урядом Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW, на депозитному рахунку Укргазбанку, входить до групи найбільших.
Про це йдеться в повідомленні Мінфіну.
Міністерство фінансів здійснило підготовку до першої цього року транзакції по розміщенню тимчасово вільних коштів держбюджету на валютному депозиті.
“Так, Міністерство фінансів розмістило тимчасово вільні кошти в обсязі 200 млн доларів, надані Україні урядом Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW, на депозитному рахунку АБ“Укргазбанк”, – сказано в повідомленні відомства.
Кредит KfW був наданий уряду України за угодою, підписаною на початку вересня 2015 року, для підтримки бюджетних потреб України.
Враховуючи накопичення валютних і гривневих залишків на єдиному казначейському рахунку уряду, для ефективного використання кредиту KfW, уряд України прийняв рішення про розміщення цих коштів на депозиті.
Дане рішення узгоджене з урядом Німеччини і керівництвом KfW.
Мінфін провів конкурс з визначення банку для розміщення тимчасово вільних коштів і вибрав Укргазбанк.
Термін розміщення депозитного вкладу: до 1 грудня 2015 року, відсотки за користування банком бюджетними коштами складе 5% річних.
Як повідомляло агентство 3 вересня Україна домовилася з німецьким банком KfW про залучення позики 200 млн євро для підтримки Фонду гарантування вкладів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас