Німецький інвестор має намір побудувати великий парк розваг під Києвом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецький інвестор має намір побудувати великий парк розваг під Києвом

Казна та Політика
3811
Інвестор з Німеччини хоче побудувати великий парк розваг.
Про це повідомив директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі Київської облдержадміністрації Ігор Самойлов.
“У них є серйозні вимоги по землі: щоб не порушувати екологію, не перешкодити міграції птахів … Ми зараз шукаємо для них таке місце. Їм потрібно 600 га землі”, – розповів чиновник після круглого столу “Ресурси регіонів України на online-карті: реалізовані проекти та перспективи впровадження “.
При цьому він поскаржився, що вільної землі такої площі зараз дуже важко знайти. “До того ж у нас немає відкритого доступу до бази даних по землі і ми отримуємо її за допомогою офіційних листів”, – додав Самойлов.
У цьому плані зручний для облдержадміністрації варіант, щоб громади створювали комунальні підприємства та переводили на них землю.
“Тоді б земельні ділянки залишалися б у власності громади, а бізнес міг би орендувати їх”, – пояснив глава економічного департаменту.
Також Самойлов повідомив про існування в Іваньківський районі проекту “Сталкер-парку”. У цьому плані нереалізованою залишається і Чорнобильська зона, яка цікава багатьом іноземним туристам.
“Але цьому заважає складний бюрократичний доступ в Чорнобильську зону. Згідно з чинним постановою, чиновники мають 10 днів для того, щоб розглядати документи на пропуск в зону. Тобто немає такого, щоб людина захотіла, сіла в автобус, поїхав туди і щоб за півтори години їзди йому оформили документи “, – сказав Самойлов.
У плані зеленого та екотуризму в Київській області він зазначив місця під Переяславом-Хмельницьким. “В одному з таких поселень ми нещодавно приймали китайську групу, яка була в захваті. Вони не розуміли, що може бути так красиво, цікаво і смачно”, – розповів чиновник.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас