Меню останнього обіду з "Титаніка" продано на торгах в Нью-Йорку за 88 тис. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меню останнього обіду з "Титаніка" продано на торгах в Нью-Йорку за 88 тис. дол.

Світ
359
Меню останнього перед катастрофою “Титаніка” обіду пасажирів першого класу продано на торгах в Нью-Йорку за 88 тис. дол., повідомив аукціонний дім Lion Heart Autographs.
Обіднє меню, датоване днем катастрофи – 14 квітня 1912 року, вважалося “перлиною” приурочених до 30 річниці виявлення уламків затонулого лайнера торгів. Раритет, який організатори попередньо оцінювали в 50-70 тис. дол., є одним з трьох збережених меню обіду з “Титаніка”, датованих днем катастфрофи. Одне з них знаходиться в колекції Національного морського музею Лондоні, ще одне було продано у приватну колекцію в 2012 році за 120 тис. дол.
Меню свідчить, що в день катастрофи пасажири першого класу лайнера пригощалися куркою по-меріландські, баранячими ребрами на грилі, копченими сардинами, заливним яловичим язиком, італійськими ковбасами і німецьким пивом. Врятувати документ з тонучого корабля вдалося нью-йоркському бізнесменові Абраама Лінкольну Соломону, який був одним з п’яти пасажирів так званої “рятувальної шлюпки номер один”. За наявними відомостями, на ній з потопаючого “Титаніка” врятувалися тільки багаті пасажири лайнера, за що її пізніше охрестили “шлюпкою мільйонерів”.
Квитанція, в яку заносили вагу відвідувачів турецьких лазень лайнера після зважування на спеціальному англійському стільці, знайшла нового власника за 11 тис. дол., також вище передпродажного естімейта.
Нагадаємо, “Титанік” затонув 14 квітня 1912 в результаті зіткнення з айсбергом. У катастрофі загинули більше 1,5 тис. людей, врятовано було тільки близько 750 пасажирів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас