Дизельний скандал: Німецька прокуратура почала перевірку Audi — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дизельний скандал: Німецька прокуратура почала перевірку Audi

Світ
1120
На тлі скандалу з маніпуляціями з екологічними тестами на дизельних автомобілях Volkswagen прокуратура німецького міста Інгольштадт почала перевірку відносно концерну Audi, дочірньої компанії Volkswagen.
“В даний момент ми перевіряємо всі факти, щоб потім прийняти рішення, чи слід відкривати розслідування”, – заявив прокурор Вольфрам Херрліх. В Інгольштадті розташовується головний офіс Audi.
За словами Херрліх, прокуратура Інгольштадта перебуває у взаємодії з колегами з Брауншвейга, де в минулий понеділок було відкрито розслідування відносно колишнього генерального директора Volkswagen Мартін Вінтеркорн. Можливо, що обидві справи будуть об’єднані в одну.
Скандал вибухнув після того, як американське Агентство з захисту навколишнього середовища (EPA) оголосило, що Volkswagen встановлював на своїх дизельних автомобілях програмне забезпечення, занижуючи показники викиду шкідливих речовин під час перевірок.
За попередніми даними, фальсифікації торкнулися 11 млн автомобілів по всьому світу. На тлі скандалу у відставку подав глава концерну Мартін Вінтеркорн, на зміну йому прийшов керівник компанії Porsche Маттіас Мюллер.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас