НБУ допускає санкції до Вектор Банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ допускає санкції до Вектор Банку

Кредит&Депозит
587
Національний банк України (НБУ) допускає санкції до Вектор Банку (Київ) і просить голову комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергія Рибалка утриматися від дестабілізуючих заяв, говориться в повідомленні прес-служби НБУ.
“Національний банк раніше направив запит на підтвердження майнового стану власника істотної участі в банку і чекає відповіді найближчим часом. У разі не підтвердження відповідності законодавству до банку можуть бути застосовані санкції аж до виведення з ринку”, – йдеться в повідомленні.
Раніше С.Рибалко на своїй сторінці Facebook заявив, що капітал Вектор Банку був сформований шляхом махінацій з цінними паперами. За його словами, за рахунок продажу “сміттєвих” паперів між своїми фірмами ТОВ “Правова допомога” сформувало фіктивний прибуток, яку внесло в якості капіталу банку в розмірі 121 млн грн.
“Незважаючи на істотне посилення законодавства по відношенню до прозорості роботи банків, НБУ продовжує управляти ринком так, як йому вигідно. У ручному режимі. Конкретний приклад – Вектор Банк, по діяльності якого я направлю запити в НБУ, Нацкомісію з цінних паперів та фондового ринку та фінмоніторинг для проведення відповідної перевірки “, – написав С.Рибалко.
“Національний банк здивований такими діями голови комітету Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності та переконаний, що такі заяви не додають стабільності банківській системі. Ми сподіваємося на перехід деяких депутатів від популістських заяв до конструктивної співпраці”, – прокоментували заяву С.Рибалко в прес-службі регулятора.
Національний банк України зареєстрував Вектор банків 31 січня 2014 року.
За даними НБУ, до березня 2015 року єдиним акціонером банку було ТОВ “Правова допомога”, найбільшим бенефіціаром – Микола Корінь.
Згідно з даними НБУ, на 1 липня 2015 Вектор Банк за розміром активів займав 121-е місце (164, 777 млн грн) серед 127 діючих у країні банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас