НКЦПФР: В Україні повинна залишитися тільки одна біржа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКЦПФР: В Україні повинна залишитися тільки одна біржа

Фондовий ринок
339
У нинішній кількості бірж – зараз їх десять – і раніше сенсу не було, заявив глава НКЦБФР Тимур Хромаєв, коментуючи очікуване скорочення в 2016 році біржових інструментів.
«Всі наші біржі економічно неспроможні», – стверджує голова регулятора.
На пряме запитання, скільки бірж повинно залишитися в країні він відповів: «Одна».
«Біржа – це не предмет конкуренції на українському фондовому ринку. У нас не повинно бути конкуренції однієї української біржі з іншою. Українська біржа повинна конкурувати з польською біржею за якісних емітентів», – пояснив Тимур Хромаєв в кулуарах Одеського фінансового форуму.
При цьому скорочення кількості бірж повинно відбутися «чим швидше, тим краще», а держава зобов’язана стати акціонером цієї єдиної біржі.
«Але держава не просто володітиме часткою в біржі: біржа буде частиною холдингу, який поєднає в собі торгівлю, розрахунково-клірингову та депозитарну діяльність», – сказав він.
Відзначимо, що Тимур Хромаєв не вказав яка саме українська біржа повинна залишитися на ринку, а які інші дев’ять майданчиків повинні бути ліквідовані.
Але відомо, що недержавний пенсійний фонд Нацбанку володіє акціями біржі «Перспектива». «Частка фонду в капіталі біржі незначна. Сьогодні йде діалог з корпоративним НПФ НБУ щодо доцільності перебування акцій біржі в активах фонду », – говорив у лютому FinClub директор біржі «Перспектива» Станіслав Шишков.
Ця біржа є найбільшим майданчиком за обсягом торгів цінними паперами. За підсумками I півріччя 2015 року на «Перспективу» довелося 84,4% обсягу торгів цінними паперами.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас