Google і NASA працюватимуть на новому квантовому комп'ютері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google і NASA працюватимуть на новому квантовому комп'ютері

Технології&Авто
1082
Спільний проект Google, NASA і USRA Квантова лабораторія штучного інтелекту отримає новітній квантовий комп’ютер D-Wave 2X.
На даний момент він є самим потужною обчислювальною машиною такого типу, маючи у своєму розпорядженні 1 000 квантових бітів (кубітів).
Попередня модель комп’ютера, D-Wave 2, використовувала в обчисленнях 512 кубітів.
Нової пристрій буде працювати над складними проблемами оптимізації для Google і NASA. Крихкість кубітів дозволяє їм працювати тільки при вкрай низьких температурах. Стандартна температура роботи 2X становить 15 міллікельвінов, наближаючись до абсолютного нуля.
“Робота з процесором D-Wave допомогла нам розробити і поліпшити моделі квантової нормалізації. – Заявив представник Google і глава лабораторії Хартмут Невен. – Ми з нетерпінням чекаємо продовження поліпшень з кожним поколінням систем D-Wave”. 2Х – вже третє покоління квантових комп’ютерів D-Wave.
Першу машину представили в 2011 році. Вона працювала на процесорі з 128 кубітамі. До цих пір залишається неясним, чи є підхід реалізований D-Wave оптимальним і чи може досягти “квантового прискорення”.
Канадська компанія не єдина ставка Google. У 2014 році корпорація найняла групу вчених з університету Санта-Барбара, які використовують інший підхід при роботі з квантовими обчисленнями. Вони утримують рівень помилок на мінімумі, при цьому не досягаючи потужностей D-Wave.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас