Екс-глава Генштабу ЗСУ пояснив, навіщо потрібен осінній призов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-глава Генштабу ЗСУ пояснив, навіщо потрібен осінній призов

Казна та Політика
1867
Осінній призов на строкову службу необхідно проводити для поповнення рядового складу армії, навіть з урахуванням перспектив її переходу на контрактну основу.
Таку думку висловив екс-глава Генштабу ЗСУ Ігор Романенко.
“Офіцерський склад на контракті є, але по рядовому і сержантському складу є прогалини, які треба заповнювати. Оскільки контрактна армія не заповнює те, що не добирається з мобілізації, хоча б спокійні регіони, де повинні виконувати функції Збройні сили, повинні укомплектовуватися молоддю”, – говорить Ігор Романенко.
Призов на строкову службу відновлено на невизначений період часу – як мінімум до закінчення бойових дій. Але, за словами колишнього глави Генштабу, необхідність у підвищенні обороноздатності збережеться і надалі.
“Треба створювати потужний мобілізаційний ресурс, щоб було зрозуміло, що в разі нападу з боку кого-небудь ми будемо готові битися до останнього. На мій погляд, ми повинні підходити до обороноздатності – в тому числі і призову – як в Ізраїлі. Там всі проходять військову службу”, – зазначає Ігор Романенко.
Нагадаємо, 1 жовтня в Україні вперше за два роки знов стартував осінній призов на строкову службу. Триватиме він до 30 листопада, а набирати строковиків будуть до лав ЗСУ, НацгвардіЇ та Держспецслужби транспорту. У 2014 році призов не проводили, бо в мирний час напередодні його скасували. Проте в грудні 2014 року РНБО вирішила поновити призов, що було підкріплено й указом президента Петра Порошенка.
Глава держави пояснює, що підтримує створення професійної контрактної армії, але в умовах війни від призову відмовлятися не можна. Весняний призов понад 21 тисячі строковиків проходив одночасно з мобілізацією, а ось восени мобілізацію не оголошували.
Згідно з розпорядженням Кабміну, призову на строкову військову службу в жовтні-листопаді підлягають близько 11 тис. українців.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас