Українцям видали енергоефективних кредитів на 575, 3 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям видали енергоефективних кредитів на 575, 3 млн гривень

Кредит&Депозит
270
Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження констатує видачу кредитів за програмою стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів у розмірі 575,3 млн гривень.
Про це йдеться в повідомленні агентства.
“Загалом зі старту програми банками видано кредитів на заміну газових котлів та придбання енергоефективних матеріалів на 575,3 млн гривень. Загальна кількість кредитів становить 34701”, – йдеться у ньому.
За статистичними даними, за вересень видано кредитів на загальну суму 185, 8 млн гривень, тоді як у серпні – на суму 139, 4 млн гривень.
З 21 по 28 вересня за держпрограмою енергоефективності банками видано кредитів на суму майже 50 млн гривень.
“Спостерігається позитивна, а головне стабільна динаміка попиту на програму державної підтримки до впровадження енергоефективних заходів. Такі показники також свідчать про те, що населення активно готується до опалювального сезону, вибираючи держпрограму з енергоефективності”, – цитує голова Держенергоефективності Сергій Савчук.
Також за останній тиждень програмою скористалися 10 об’єднань співвласників багатоповерхового будинку.
Загалом, на сьогоднішній день 55 ОСББ з 22 регіонів країни взяли кредитів на суму 7,79 млн гривень.
Як повідомляло агентство, 26 серпня прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив віце-прем’єр-міністру, міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадію Зубко, Державному агентству з енергоефективності та енергозбереження та головам обласних державних адміністрацій прискорити реалізацію програм енергоефективності.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас