НКЦПФР підтримує створення регіонального центрального контрагента в Східній Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКЦПФР підтримує створення регіонального центрального контрагента в Східній Європі

Фондовий ринок
104
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку підтримує створення регіонального Центрального контрагента в Європі східної.
Про це йдеться в повідомленні регулятора.
Інтеграція ринків капіталу Східної Європи за рахунок створення регіонального центрального контрагента (Центральний контрагент, КПК) принесе багато синергії всім країнам регіону, в тому числі в майбутньому і Україні.
Таку думку висловив голова НКЦПФР Тимур Хромаєв 25 вересня 2015 в Лондоні під час робочої зустрічі з представниками європейських регуляторів, центральних контрагентів, Європейського банку реконструкції та розвитку.
Зокрема, на думку Хромаєва, така інтеграція ринків збільшить пропозицію, поліпшить доступ до активів, усуне багато ризиків для інвесторів, підвищить привабливість цих ринків, а зростання обсягів транзакцій на місцевих біржах стимулюватиме розвиток місцевої інфраструктури.
Голова НКЦПФР підкреслив, що участь України у створенні регіонального центрального контрагента в Східній Європі розглядається поки в перспективі, однак вкрай важливо вже зараз почати приведення інфраструктури вітчизняного ринку, ринкових правил і вимог у відповідності з міжнародними стандартами IOSCO.
Крім того, Хромаєв відзначив як важливу складову створення РСР розвиток центрального клірингу, який дозволить знизити кредитні ризики контрагентів, збільшити ліквідність.
Як повідомляло агентство, НКЦПФР вирішила посилити вимоги до бенефіціарів професійних учасників профільного ринку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас