"Електросталь" повинна погасити кредит перед Дельта Банком, - суд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Електросталь" повинна погасити кредит перед Дельта Банком, - суд

Кредит&Депозит
1561
Київський апеляційний господарський суд підтвердив вердикт Господарського суду Києва про необхідність виконання в повному обсязі зобов’язань сталеплавильного підприємства ТОВ “Електросталь” (Курахово Донецької обл.) Перед ПАТ “Дельта Банк” (Київ) за наданим заводу валютному кредиту в розмірі більше $ 8,8 млн і EUR1,5 млн.
Згідно з матеріалами справи, відповідно до укладеного 10 червня 2013 кредитним договором ТОВ “Електросталь” одержало від ПАТ “Дельта Банк” в термін до 20 січня 2015 грошові кошти на заставній основі у розмірі $ 8866,739 тис. І EUR1 млн 566,631 тис.
Для забезпечення виконання зобов’язань за кредитним договором між ТОВ “Електросталь” і банком були укладені договори застави. Як повідомляється в інформації Київського апеляційного господарського суду, у травні 2015 ТОВ “Електросталь”, мотивуючи, що спірні договори застави не відповідають нормам чинного законодавства України, подало на розгляд Господарського суду Києва позов до ПАТ “Дельта Банк” про визнання частково недійсними договорів застави. Рішенням господарського суду Києва ТОВ “Електросталь” у задоволенні позову відмовлено повністю.
Не погодившись з даним рішенням суду, завод оскаржив його в апеляційному порядку в Київському апеляційному господарському суді. Однак вивчивши надані докази у справі, суд дійшов висновку, що позивачем не було надано суду належних доказів на підтвердження невідповідності умов спірних договорів застави вимогам чинного законодавства. Тому апеляційний господарський суд погодився з висновками місцевого суду, як законними і справедливими.
Тим самим колегія суддів Київського апеляційного господарського суду зобов’язала ТОВ “Електросталь” виконувати умови законного кредитного договору з банківською установою, резюмується в інформації КАГС. Дельта Банк заснований в 2006 році. Його найбільшими акціонерами до початку 2015 року були Микола Лагун (70,6059%) і Cargill Financial Services International, Inc. (29,3941%). В даний час банк визнаний неплатоспроможним і в нього введена тимчасова адміністрація, а також вирішується питання про ліквідацію або продажу Дельта Банку. “Електросталь” за 8 міс. 2015 наростила виробництво безперервнолитої заготовки на 9,3% в порівнянні з аналогічним періодом 2014 року – до 267,29 тис. т. У 2014 році завод збільшив виробництво на 10,3% – до 406 тис. т.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас