UniCredit Bank знову звернувся до ГПУ за захистом від суддівського свавілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

UniCredit Bank знову звернувся до ГПУ за захистом від суддівського свавілля

Кредит&Депозит
1553
UniCredit Bank звернувся за захистом від суддівського свавілля.
Про це йдеться в листі доньки європейської банківської групи на адресу Генеральної прокуратури України (ГПУ), Комітету з питань правової політики і правосуддя та Комітету з питань запобігання та протидії корупції Верховної Ради України, Вищої ради юстиції та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ).
ПАТ “Укрсоцбанк” змушене звернутися до Вас за захистом від суддівського свавілля і просить звернути увагу на факти грубого порушення норм матеріального та процесуального права, а також некомпетентна і зухвала поведінка голови Кіцманського районного суду Чернівецької області – Мізюк Вікторія Миколайовича при здійсненні ним повноважень з розгляду справи за участю Банку”, – йдеться в листі.
Згідно з повідомленням, суддя постановив стягнути з банку близько 1 млн грн за договором, який експертизою був визнаний підробленим. При цьому, з задоволених позовних вимог, сума так званого вкладу складає всього 120 тис. грн, у той час як решта суми – це штрафні санкції, серед яких пеня становить 831,7 тис. грн.
“Таким чином сума стягнутої пені (у тому числі стягнута судом за межами позовної давності) у вісім разів перевищує суму коштів нібито внесених на депозит за підробленим договором банківського вкладу”, – вражені в UniCredit Bank.
Коментуючи це питання, заступник глави Адміністрації Президента Олексій Філатов відзначив, що будучи незалежною фігурою, суддя “має право на власну позицію, навіть якщо вона неправильна, крім тих випадків, коли буде доведено, що це рішення не правосудне, він виніс його в надії отримати від цього якусь користь і тут є склад злочину, який називається винесення завідомо неправосудного рішення. Цей склад злочину дуже складно довести, але тим не менш є багато випадків, коли суддів притягали за винесення завідомо неправосудного рішення”.
Раніше UniCredit Bank вже звертався до ряду представників державної влади за захистом від суддівського свавілля в регіоні. Крім того, на зустрічі керівників групи UniCredit з Президентом України Петром Порошенком банкіри підкреслювали, що справедлива судова система – один з ключових моментів для розвитку країни та залучення іноземних інвесторів. UniCredit Bank просить правоохоронні та контролюючі органи захистити банк від незаконних дій з боку суддів Кіцманського райсуду Чернівецької області.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас