Скільки населення України тримає заощадження в комерційних банках (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки населення України тримає заощадження в комерційних банках (дослідження)

Кредит&Депозит
2416
Третина населення України не тримає заощадження в комерційних банках, повідомила провідний менеджер досліджень компанії Inmild Катерина Загрівенко на “круглому столі” у Києві, презентуючи результати опитування, проведеного компанією з метою оцінки рівня знань українських споживачів про систему гарантування вкладів фізичних осіб на замовлення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) за підтримки програми фінансового розвитку USAID.
Згідно з результатами опитування, лише 11% респондентів тримає в банках більшу частину заощаджень, 7% – половину заощаджень, тоді як 49% – їх незначну частину.
Як показали результати опитування, рівень обізнаності громадян про суму гарантованого відшкодування за вкладом виріс в 2015 році до 40% з 7% в 2010 році.
Як відзначають в компанії, при відкритті банківського рахунку споживачі в першу чергу звертають увагу на репутацію банку (75%). Крім того, високий рівень уваги приділяється банківським договором – 60% опитаних уважно його читають. При цьому тільки 29% респондентів вибирають банк на підставі високої процентної ставки за депозитом.
Як повідомив в ході “круглого столу” заступник директора-розпорядника ФГВФО Андрій Оленчик, в даний час розробляється комплексна довгострокова стратегія фінансової просвіти та підвищення рівня фінансової обізнаності населення.
“Це справа загальнонаціональна (підготовка комплексної стратегії фінансової просвіти – ред.), там повинні бути задіяні всі, кого це стосується – державні інститути, професійні учасники ринку (банки та небанківські фінустанови) і громадськість”, – сказав А.Оленчик.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас