НБУ переходить на електронні торги отриманим за кредитами рефінансування майном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ переходить на електронні торги отриманим за кредитами рефінансування майном

Кредит&Депозит
395
Національний банк України переходить на електронні торги майном, яке було отримано у власність за рахунок погашення боргу за наданими банкам кредитами рефінансування, повідомляється на веб-сайті регулятора.
Відповідна постанова НБУ №487 від 24 липня офіційно оприлюднена регулятором 18 вересня 2015, вступає з силу на наступний день після його опублікування.
Як зазначає регулятор, електронні торги є пріоритетним способом реалізації майна.
Згідно з постановою, організатор торгів вибирається Нацбанком шляхом проведення відкритого конкурсу.
“Електронні торги дозволять спростити реалізацію майна, збільшити конкуренцію серед організаторів і покупців. Крім того, ми плануємо публікувати всі об’єкти, отримані у власність Нацбанком за кредитами рефінансування”, – прокоментував директор департаменту управління ризиками Ігор Будник, слова якого наводяться на веб-сайті.
При цьому він підкреслив, що в більшості випадків закладене майно неплатоспроможних банків реалізується Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (якщо заставодавцем був банк) або Державною виконавчою службою (якщо майно передавалося в заставу третіми особами). У разі якщо майно з якихось причин не було реалізовано фондом гарантування або виконавчою службою, то воно переходить на баланс НБУ.
Як повідомлялося, станом на 1 вересня 2015 активи неплатоспроможних банків становили 331,4 млрд грн, з них в заставі Нацбанку України знаходилося активів на 119,6 млрд грн. При цьому серед застав за кредитами НБУ більше половини становили майнові права за кредитами – 82,24 млрд грн, нерухомість становила 19,023 млрд грн, нерухомість поручителів – 14,907млрд грн, цінні папери – 9,783 млрд грн, інші застави – 8,537 млрд грн, власна нерухомість банку – 4,115 млрд грн, цілісні майнові комплекси – 2,173 млрд грн.
За даними ФГВФО, на 1 серпня 2015 25 банків отримали рефінансування НБУ, при цьому їх заборгованість перед Нацбанком складала 45,967млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас