«Київстар» показав MobileID: Абоненти зможуть підписувати документи і отримувати держпослуги з мобільного — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Київстар» показав MobileID: Абоненти зможуть підписувати документи і отримувати держпослуги з мобільного

Технології&Авто
1317
Сьогодні на Форумі електронного урядування, який проходить у Львові, мобільний оператор «Київстар» провів демонстраційний запуск послуги MobileID.
MobileID – це технологія захищеної ідентифікації та електронного підпису через мобільний телефон. Через три місяці (максимум – через півроку) послугу обіцяють запустити офіційно.
Такий сервіс дозволяє користуватися державними послугами абонентам мобільного зв’язку, які верифікуються оператором по SMS. Сервіс створений за образом BankID, проте дані про користувача передає не банк, а його мобільний оператор. Щоб скористатися цією послугою, абоненту доведеться купити нову SIM-карту, але номер можна буде залишити колишній.
MobileID, крім доступу до держпослуг в онлайні, дає можливість підписувати будь-які документи з будь-якого місцезнаходження, підтверджувати банківські та будь-які інші онлайн-транзакції, вводячи лише PIN свого MobileID, використовувати цей сервіс як інструмент опитування чи звітності.
Щоб послуга запрацювала на повну силу, потрібна підтримка уряду, говорять в компанії. Також, потрібно запровадити міжнародні стандарти захисту даних (RSA, ECC) – це у веденні Держспецзв’язку, розробити дорожню карту легалізації послуги (це в компетенції Мін’юсту), а потім впровадити цифровий паспорт (e-ID-карту).
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас