ЄЦБ допоміг ринку нерухомості більше, ніж акціям і бондам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ допоміг ринку нерухомості більше, ніж акціям і бондам

Нерухомість
521
Інвестори ринку нерухомості стають новими прихильниками програми кількісного пом’якшення (QE) Європейського центрального банку (ЄЦБ), вважають експерти.
Продаж комерційної нерухомості в єврозоні за рік, який завершився 30 червня, підскочили на 32%, свідчать дані лондонської Knight Frank LLP. Обсяг інвестиційних угод склав 104,2 млрд євро ($117,5 млрд). У Португалії угод стало більше в три рази, в Іспанії – більш ніж в два.
Міжнародні інвестори кинулися в нерухомість через її відносну дешевизну, повідомляє агентство Bloomberg. Зусилля ЄЦБ з підтримки економіки призвели до послаблення євро на 19% відносно долара США і на 11% до фунта стерлінгів.
Крім того, з відновленням економіки має зростати і орендна плата, оскільки з часу глобальної фінансової кризи будівництво нових об’єктів було обмеженим, відзначає керуюча компанія M&G Real Estate.
“Інвестори, які кілька років одержували двозначну прибутковість на ринках Великобританії і США, вважають, що наступною буде Європа, – вважає керуючий нерухомістю M&G Real Estate Девід Джексон. – Одним з основних стимулів для цього виступає програма QE”.
За його словами, M&G Real Estate купує продуктові магазини в Німеччині і торговельну нерухомість в Мілані, Копенгагені та інших європейських містах на тлі зростання споживчого кредитування, яке може стимулювати попит на цей вид нерухомості, призводячи до підвищення орендної плати та вартості самих об’єктів.
За даними MSCI, прибутковість інвестицій в європейську нерухомість з урахуванням орендних надходжень і зростання вартості об’єктів у другому кварталі досягла 4,45%. Вкладення у фондовий індекс Stoxx Europe 600 з урахуванням реінвестування дивідендів принесли збитки в 2,5%, в європейські облігації інвестиційної категорії – 2,8%.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас