Найбільші в світі пивоварні компанії готуються до злиття, - FT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші в світі пивоварні компанії готуються до злиття, - FT

Фондовий ринок
1248
Найбільша у світі пивоварна компанія Anheuser-Busch InBev запропонувала об’єднатися своєму найближчому конкуренту SABMiller пропозицію про злиття.
Про це повідомляє Financial Times з посиланням на джерела.
За словами співрозмовників, AB InBev має намір провести дружнє поглинання.
У SABMiller підтвердили плани AB InBev, проте зазначили, що ніякої конкретної пропозиції поки не надходило. При цьому рада директорів SABMiller згоден розглянути будь-які пропозиції.
У AB InBev також підтвердили, що запропонували SABMiller об’єднатися, проте відмовилися розкрити деталі пропозиції. У випадку, якщо угода відбудеться, на ринку буде створена компанія з капіталізацією близько $ 250 млрд, зазначає газета.
Bloomberg відзначає, що на новинах про можливе об’єднання пивоварних гігантів підскочили акції обох компаній – акції SABMiller в Лондоні виросли на 23%, а котирування AB InBev підскочили на 12%.
Ця угода забезпечила б AB InBev доступ до ринків Африки та Азії, що дозволило б їй знизити свою залежність від операцій в Північній і Південній Америці.
AB InBev виробляє більше 200 марок пива, серед яких Budweiser, Corona, Stella Artois, Beck’s, Hoegaarden, «Клинское» і «Сибірська корона». SABMiller випускає пиво Fosters, Grolsch, Miller, Peroni і Pilsner Urquell.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас