Кабмін видасть 21,5 млрд грн на виплати вкладникам банків-банкрутів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін видасть 21,5 млрд грн на виплати вкладникам банків-банкрутів

Кредит&Депозит
605
Кабінет міністрів України задовольнив пропозицію Фонду гарантування вкладів (ФГВФО) про виділення фонду 21,5 млрд грн на забезпечення виплат вкладникам ліквідованих банків.
Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
“Кабмін опублікує рішення про виділення Фонду гарантування вкладів 21,5 млрд грн, – сказав Яценюк. – Фонд гарантування вкладів звернувся в уряд про допомогу, тому що у Фонду гарантування немає коштів. І уряд приймає рішення і передає кошти в фонд, і прошу, щоб ці кошти були негайно спрямовані на виплату вкладів у збанкрутілих банках. Окремо прошу, щоб робота Фонду гарантування вкладів була прозорою і ефективною “.
Яценюк зазначив, що таке рішення уряду дає можливість отримати додаткову допомогу від інших партнерів, у тому числі німецького держбанку KWF.
Нагадаємо, як повідомив на початку серпня директор-розпорядник ФГВФО Костянтин Ворушилін, фонд звернувся до уряду за траншем фінансування.
“Ми запозичили 20 млрд грн, які були закладені в бюджет, і можу сказати: механізм відпрацювали чітко. Транші беремо в міру необхідності – від 500 млн грн до 2,5 млрд грн, в залежності від потреби. І тут всі структури – і Мінфін , і Нацбанк, і Ощадбанк, через який проходять операції викупу векселів, – працюють, як годинник “, – сказав він тоді, коментуючи співпрацю з урядом у січні-липні цього року.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас