Шведи побудують в Дніпропетровську завод з переробки сміття в енергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шведи побудують в Дніпропетровську завод з переробки сміття в енергію

Енергетика
837
Вартість розробки проекту і початкового етапу будівництва складе $ 120 млн. Підприємство потужністю 100 МВт зможе забезпечити теплом і гарячою водою великий житловий масив.
А ще – дозволить ліквідувати всі звалища в обласному центрі, говориться в повідомленні прес-служби Дніпропетровської ОДА.
Віце-президент шведської “ЕкоЕнерджі” Петер Ліндтх повідомив, що організація має більш ніж 50-річний досвід з реалізації подібних проектів.
“Ми підтверджуємо повну готовність до інвестування та реалізації цього проекту”, – підкреслив глава представництва “ЕкоЕнерджі” в Україні Валентин Макогон.
За словами експертів, завод буде виконувати функції трьох “е”: екологія, економіка, енергетика. З одного боку, підприємство повністю очистить місто від сміття, з іншого – буде виробляти тепло та електроенергію. А ще – це економічно вигідно.
У рік Дніпропетровськ зможе заощадити 100 млн кубометрів газу. Найближчим часом шведська сторона працюватиме над техніко-економічним обґрунтуванням проекту. Інвестиційний центр при Дніпропетровській ОДА вже запропонував для будівництва заводу три майданчики. Планується, що підприємство з’явиться в області через три роки і забезпечить роботою 200 чоловік.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас