Оприлюднено план відбілювання репутації банкірів (документ) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оприлюднено план відбілювання репутації банкірів (документ)

Кредит&Депозит
2171
Національний банк (НБУ) представив “Концепцію відновлення ділової репутації колишніх керівників банківських установ”.
Даний документ був підготовлений за результатами наради у першого заступника голови Нацбанку Олександра Писарука за участю Владислава Рашкована, Леоніда Антоненка, Романа Борисенка, Катерини Рожкової та Владислава Бедненка, яка відбулася 17 серпня.
Відзначимо, 7 вересня представники НБУ обговорили цю проблему з банківськими асоціаціями. «Основних питань для подальшого публічного обговорення два: механізми встановлення думки банківського співтовариства і формальні критерії для формування співтовариством думки», – повідомив директор департаменту реєстраційних питань та ліцензування Нацбанку Леонід Антоненко.
За його словами, асоціації тепер будуть думати про регламент проведення конференції банків, на якій буде обрано представницький орган, що включає голів правління та наглядових рад банків.
Саме цей орган буде подавати в НБУ клопотання про відновлення зіпсованої репутації банкірів, «за яких банківське співтовариство готове поручитися». Процедура відновлення репутації не поширюватиметься на власників збанкрутілих банків – ця позиція узгоджена з МВФ. «Фінальне рішення в будь-якому випадку залишається за регулятором: наглядовий комітет може відхилити клопотання, пояснивши мотиви прийнятого рішення», – написав Леонід Антоненко у своєму блозі.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас