Метінвест обіцяє інвестувати в криворізькі ГЗК понад 5 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Метінвест обіцяє інвестувати в криворізькі ГЗК понад 5 млрд гривень

Фондовий ринок
219
За дев’ять років Група Метінвест інвестувала в розвиток Північного, Інгулецького і Центрального гірничо-збагачувальних комбінатів 26,3 млрд грн.
“Основний обсяг інвестицій спрямований на технічне переозброєння, охорону праці, екологію і соціальну сферу”, – йдеться в повідомленні прес-служби “Метінвесту”.
Основна частина вкладень припадає на модернізацію виробництва, придбання нової техніки та впровадження сучасних технологій у виробничі процеси.
У повідомленні уточнюється, що в цей напрямок з 2006 року компанія інвестувала 20,3 млрд грн.
Інвестиції в охорону праці та промислову безпеку за 9 років склали близько 1,5 млрд гривень.
Як результат, з 2006 року кількість випадків травматизму знизилося вчетверо, до декількох випадків на рік. За останні 5 років сума інвестицій в екологію перевищила 4 млрд грн.
У повідомленні також уточнюється, що гірничодобувні підприємства групи “Метінвест” за 9 років сплатили до бюджетів усіх рівнів понад 33 млрд грн. Крім того, в “Метінвесті” повідомили, що в 2014-2015 роках група планує інвестувати в розвиток Північного, Інгулецького і Центрального ГЗК 5,1млрд грн.
Кошти спрямовуються на довгострокові проекти і технічне переозброєння комбінатів. Серед масштабних інвестиційних проектів Північного ГЗК – будівництво скельної циклічно-потокової технології в Першотравневому кар’єрі вартістю 2,94 млрд грн. Проект спрямований на подальший розвиток гірничих робіт. У березні 2 016 року вводиться в експлуатацію перший пусковий комплекс. Другий пусковий комплекс планується здати в грудні 2016 року.
На Центральному ГЗК основний обсяг інвестицій спрямований на відновлення і модернізацію гірничо-транспортного устаткування. У 2015 році на ці цілі планується виділити 335, 5 млн грн. На Інгулецькому ГЗК почалося будівництво рудної циклічно-потокової технології в кар’єрі. Загальна вартість проекту становить 3,94 млрд грн. Реалізація проекту спрямована на зниження собівартості готової продукції – концентрату. На сьогоднішній день завершено перший етап гірничо-капітальних робіт. Завершення проекту заплановано на 2025.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас