Мінімальний термін держреєстрації нерухомості складе 2 години за десятикратну плату (постанова) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінімальний термін держреєстрації нерухомості складе 2 години за десятикратну плату (постанова)

Нерухомість
1036
Кабінет міністрів України встановив нові скорочені терміни надання послуги державної реєстрації речових прав на нерухоме майно протягом п’яти, трьох, одного робочого дня і двох годин з моменту прийняття заяви, тоді як раніше така послуга надавалася тільки за три дні з моменту реєстрації заяви за подвійну плату.
Відповідні зміни в скорочені терміни надання послуг у сфері держреєстрації речових прав на нерухомість та їх обтяжень внесені постановою Кабінету міністрів №669 від 2 вересня, текст якого оприлюднений на веб-сайті уряду.
Згідно з документом, плата за держреєстрацію нерухомості протягом двох годин встановлена у десятикратному розмірі адміністративного збору за держреєстрацію речових прав на нерухомість, за один день – у п’ятикратному розмірі, за три дні, а також за п’ять днів для заяв з терміном розгляду протягом 14 днів – у двократному розмірі.
Уряд також збільшив до двократного розміру плату за держреєстрацію обтяжень речових прав на нерухомість, при цьому строк надання такої послуги не змінився і становить 2:00 з моменту прийняття (раніше реєстрації – ред) заяви.
Крім того, встановлені додаткові скорочені терміни надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (ГРВПН) в паперовій формі протягом 30 хвилин з моменту прийняття заяви за потрійну плату, тоді як в даний час така послуга надається протягом однієї години з моменту реєстрації заяви за подвійний розмір плати за надання інформації з ГРВПН.
При цьому уряд виключив з переліку надаваних послуг в скорочені терміни держреєстрацію права власності з видачею свідоцтва про право власності на нерухомість і послугу держреєстрації права власності на підприємство як єдиний майновий комплекс.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів постановою №190 від 8 квітня 2015 року встановив скорочені терміни надання послуг у сфері держреєстрації речових прав на нерухомість та їх обтяжень в Україні.
Згідно з документом, зокрема, плата за надання таких послуг повертається заявникові лише у разі ненадання послуг з вини держреєстратора.
У разі ж відмови в держреєстрації речових прав на нерухомість та їх обтяжень, а також за відсутності інформації про такі права в ГРВПН і в інших реєстрах, інформація в які вносилася до 2013 року, зокрема, до Реєстру прав власності на нерухоме майно, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна, Державний реєстр іпотек та Державного реєстру обтяжень рухомого майна. Плата за надання таких послуг та інформації в скорочені терміни заявникові не повертається.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас