Alibaba поступилася званням найбільшої компанії Китаю конкуренту Tencent — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Alibaba поступилася званням найбільшої компанії Китаю конкуренту Tencent

Фондовий ринок
594
Китайський інтернет-гігант Alibaba Group Holding Ltd. після обвалу на китайському ринку акцій втратив більше $ 140 млрд капіталізації і поступився звання найбільшої компанії КНР за даним показником конкуренту Tencent Holdings Ltd.
У вівторок в ході торгів у Нью-Йорку акції Alibaba подешевшали на 4,7%, а її ринкова вартість склала $ 153 млрд, що тепер на кілька мільйонів доларів менше, ніж у Tencent, папери якої торгуються в Гонконгу. Така ситуація зафіксована вперше з моменту IPO Alibaba у вересні 2014 року.
Папери Alibaba подешевшали сильніше, ніж акції Tencent, зважаючи на її більшій залежності від китайського споживчого ринку. Крім того, Tencent останнім часом активно набуває американський відеоконтент для своєї власної відеоплатформи, інвестує в хмарні сервіси і сервіси для мобільних пристроїв.
“Звітність Alibaba за другий квартал не сильно вразила, тоді як фінпоказники Tencent були багатообіцяючими за рахунок потенційної виручки від реклами на мобільних пристроях, – сказав аналітик China Merchants Securities Holdings Джефф Хао. – Крім того, прогноз Alibaba на поточний квартал був слабшим очікувань ринку” .
Alibaba володіє найбільшими в Китаї платформами електронної комерції, включаючи найпопулярнішу з них – Taobao. Компанія зводить цих платформах покупців і продавців, надаючи їм різні сервіси. При цьому на Alibaba доводиться 80% обороту електронної торгівлі в країні.
Tencent є лідируючим інтернет-провайдером в КНР і великим розробником відеоігор, а також володіє мережею обміну швидкими повідомленнями QQ і месенджером WeChat.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас