На скільки ще можуть знизитися ціни на нерухомість? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На скільки ще можуть знизитися ціни на нерухомість?

Нерухомість
4307
Восени ринок нерухомості чекає збереження попиту на оренду, збільшення зацікавленості в купівлі-продажу, а також зміна вектора попиту між первинною і вторинною нерухомістю, вважають аналітики DOM.RIA.com.
Так, попит на житлову оренду, який почався в перших числах серпня, зберігається. На початку вересня очікується невелике збільшення орендарів і до початку листопада почнеться зниження. Також, можливо, і підвищення цін пропозицій на 3-5%. При цьому на сьогодні вартість оренди в середньому на 20% нижче, ніж у цей же період минулого року.
У вересні – жовтні, за даними DOM.RIA.com, очікується збільшення активності на ринку купівлі-продажу квартир. Так, попит у всіх сегментах збільшиться, в порівнянні з літом, на чверть. Також на 30-40% стане більше і охочих продати нерухомість. Причиною є те, що багато продавців нерухомості на літо зняли своє житло з продажу. При цьому ціни реальних продажів можуть зменшитися на 5-7%.
На тлі здешевлення вторинного житла і подорожчання новобудов вектор попиту може зміститися в сторону вторринку – 55% до 45%. Торік же попит розподілявся так – 70% цікавилися первинкою, а третина – вторинним житлом.
До слова, вартість знижується і на земельні ділянки в передмістях Києва. Порівнюючи з весною, ціни тут можуть знизитися на 15-20%, а кількість пропозицій зросте на 40-45%. Найбільше подешевшають ділянки без комунікацій і без нормальних під’їзних шляхів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас