Суд відмовив липецькій фабриці Roshen в позові до ФНС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд відмовив липецькій фабриці Roshen в позові до ФНС

Фондовий ринок
599
Арбітражний суд Липецької області відмовив у задоволенні заяви АТ “Липецька кондитерська фабрика” Рошен “(“дочка” української корпорації Roshen, що належить президенту України Петру Порошенку), в якому оскаржується вимога міжрайонної інспекції ФНС по найбільших платниках податків по Липецькій області про зменшення амортизаційної премії, повідомив адвокат АТ Олександр Гур’єв.
Суд у вимогах кондфабрики відмовив повністю. Разом з тим, за словами адвоката, з мотивувальної частини рішення слідує беззаперечний висновок про незаконність вимоги ФНС про зменшення амортизаційної премії.
Як зазначив О.Гуров, суд, зокрема, зазначив: “Доводи товариства про те, що оскаржувана вимога за своєю формою та змістом не передбачена чинним законодавством, суд вважає здовільними. Суд погоджується з доводом заявника про те, що чинним податковим законодавством не передбачено обов’язок платника податків проводити перерахунок розміру амортизаційної премії відносно основних засобів “.
“Суд, таким чином, погодився з усіма аргументами платника податків і зробив висновок про незаконність дій податкового органу”, – сказав О.Гуров.
Єдиною підставою для відмови в задоволенні вимоги кондфабрики послужило рішення мирового судді про припинення провадження в адміністративній справі щодо керівника фабрики за звинуваченням у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 19.4. КпАП (непокора законному розпорядженню або вимозі посадової особи органу, що здійснює державний нагляд (контроль)).
“Ці документи взаємно доповнюють один одного і знімають всякі претензії до фабриці і його керівнику. Відмова за своєю суттю і змістом є позитивною. Після вивчення рішення суду фабрика подальшого оскарження цього судового акта не планує”, – повідомив О.Гуров.
У міжрайонної інспекції ФНС по найбільших платниках податків по Липецької області “Інтерфаксу” коментарі з цього питання отримати не вдалося.
Roshen об’єднує ряд кондитерських фабрик в Україні, а також Клайпедську кондитерську фабрику (Литва), АТ “Липецька кондитерська фабрика” Рошен “і фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина). Концерн виробляє до 200 видів кондитерських виробів, загальний обсяг виробництва продукції досягає 410 тис. тонн на рік.
П.Порошенко після вступу на посаду президента України заявляв про намір продати свої активи. Повідомлялося також про його плани з передачі кондитерського концерну в траст інвестиційної компанії Rothschild, раніше найнятої для пошуку покупців. У кінці 2014 року П.Порошенко заявив, що Roshen може бути проданий менеджменту в розстрочку, якщо інші покупці на нього не знайдуться.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас