МВФ радить Китаю продовжувати реформи, незважаючи на обвал бірж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ радить Китаю продовжувати реформи, незважаючи на обвал бірж

Фондовий ринок
220
Різкий обвал на світових біржах у серпні не повинен налякати китайський уряд при продовженні реформування кредитно-грошової політики, говориться в огляді Міжнародного валютного фонду (МВФ), приуроченого до зустрічі міністрів фінансів і керівників Центробанків G20 в Анкарі (Туреччина).
“Остання різка корекція ринку акцій не повинна позбавляти мужності (китайську – ред.) владу в частині продовження реформ, покликаних дати вільного ринку механізм, щоб той зміг грати вирішальну роль в економіці”, – наголошується в повідомленні МВФ. Впровадження цього механізму є правильним кроком на шляху до плаваючого курсу китайської нацвалюти, підкреслюється в огляді.
У середині серпня Народний банк КНР послідовно знизив на 1,9%, 1,62% і 1,1% довідковий курс юаня до долара. На тлі побоювань за перспективи економіки Китаю впав індекс Шанхайської біржі, також спостерігався обвал фондових ринків по всьому світу.
В огляді МВФ додається, що всі економіки, що розвиваються (Китай теж відноситься до них – ред.), так чи інакше, схильні до впливу негативних факторів: збройних конфліктів, падінню цін на нафту, корекції нацвалют в країнах-партнерах.
Негативно на ВВП країн впливає триваюча рецесія в російській економіці з падінням ВВП у другому кварталі 2015 року на 4,6%. Скорочення ВВП у другій половині року продовжиться через падіння цін на нафту і санкцій, очікує МВФ. Інший депресивний ринок, який згадує МВФ, – Бразилія.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас