Підвищення соціальних стандартів пов'язано з активною фазою політичного циклу, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищення соціальних стандартів пов'язано з активною фазою політичного циклу, - експерт

Казна та Політика
531
Підвищення соціальних стандартів пов’язане з наближенням виборів, а також з активною фазою політичного циклу. Про це в новому випуску подкастів на Finance.UA повідомив директор “Українського кредитно-рейтингового агентства”, Станіслав Дубко.
“Країна повинна мати реальні можливості, іноді на мій погляд, це занадто сильно продиктовано політичними міркуваннями”, – вважає Станіслав.
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк неодноразово і раніше вимагав більш швидкого підвищення соцстандартів, які за законом повинні були змінитися 1 грудня.
“На мій погляд, в цілому, при падаючій економіці це робити недоцільно, просто немає для цього джерел. Це ще більше може заганяти країну в ті ж борги, при чому мені не дуже подобається аргументація, що це гроші, які заощаджені в результаті реструктуризації: саме це дає можливість підвищувати соціальні стандарти. Все-таки ми говоримо не про доходи, отримані країною, а про певну економію в обслуговуванні кредитів, говоримо про валюту яку країна заощадила”, – заявив Станіслав Дубко.
До того ж, Станіслав заявив, що дана позиція українського уряду в цілому була узгоджена з МВФ.
МВФ швидше за все зацікавлений у видатковій частині нашого бюджета. Він намагається утримати витрати на певних рівнях, щоб вони не були неадекватними, але не завжди ті умови, які диктують МВФ, є безумовним рецептом економічного зростання в майбутньому”, – додав експерт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас