"Аерофлот" придбає головного конкурента за 1 рубль, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Аерофлот" придбає головного конкурента за 1 рубль, - ЗМІ

Фондовий ринок
869
Російська авіакомпанія “Аерофлот” придбає другу авіакомпанію РФ “Трансаеро” всього за один рубль. Про це повідомило“Інтерфаксу” джерело, знайоме з деталями операції, що готується.
Про те, що “Аерофлот” збирається придбати “Трансаеро”, повідомили джерела в уряді і близькі до “Аерофлоту” відразу декільком російським ЗМІ. Рішення було прийнято у вівторок на нараді під керівництвом першого віце-прем’єра РФ Ігоря Шувалова.
Угода проводиться “в інтересах подальшого розвитку цивільної авіації та створення однієї з найбільших у світі авіатранспортних груп”. “Акціонери “Трансаеро” розраховують, що дана міра сприятиме інтересам пасажирів, працівників і партнерів авіапідприємства”, – йдеться в повідомленні авіаперевізника.
Представник “Аерофлоту” також підтвердив, що компанія планує придбати акції «Трансаеро». “Діяльність “Трансаеро” буде реструктуризована і інтегрована на операційному рівні “, – зазначив співрозмовник агентства.
Російський “Аерофлот” є державною авіакомпанією. Основні власники “Трансаеро” – Ольга та Олександр Плешакова. Як відзначають “Ведомости”, авіакомпанія перебуває у важкому фінансовому становищі, вона накопичила боргів майже на 65 млрд рублів (близько мільярда доларів) при прибутку до вирахування податків в 7,5 млрд рублів (приблизно 110 млн доларів).
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас