Стало відомо, коли оформлять «стрижку» держборгу України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли оформлять «стрижку» держборгу України

Казна та Політика
1514
Міністерство фінансів планує відправити юридичну пропозицію щодо реструктуризації єврооблігацій зовнішнім кредиторам не пізніше середини вересня.
Про це повідомив урядовий уповноважений з питань управління держборгом Віталій Лісовенко.
«Є певна юридична процедура. Держателем кожного випуску єврооблігацій через депозитарно-клірингову систему буде направлено юридично оформлену пропозицію з реструктуризації. Але спочатку у Верховній Раді повинні проголосувати за відповідний законопроект, який затвердить основні пункти реструктуризації », – пояснив він.
При цьому, 15 вересня, за словами чиновника, – крайня дата, коли Мінфін хотів би відправити свою пропозицію кредиторам. Якщо це відбудеться, то зовнішні кредитори повинні будуть дати свою відповідь не пізніше кінця жовтня.
«Для кворуму необхідна присутність 66% кредиторів. Рішення вважається прийнятим, якщо проголосують 75% з них. Якщо кворуму не буде, то чергове засідання кредиторів має відбутися через два тижні. У такому випадку кворумом вже вважатиметься присутність 33% кредиторів, з яких також, як мінімум, 75% повинні проголосувати. Відповідно ми очікуємо, що рішення, яким би воно не було повинно бути вже до кінця жовтня », – зазначив Віталій Лісовенко.
Однак чиновник зазначив, що поки неможливо робити які-небудь прогнози щодо реструктуризації $3 млрд за євробондами, утримувачем яких є Росія. «Мені складно що-небудь говорити з цього приводу. Ми їм також, нарівні з усіма, відправимо нашу пропозицію і тоді «м’яч» вже буде на їхньому боці », – сказав він.
Нагадаємо, 27 серпня стало відомо, що Україна попередньо домовилася із зовнішніми кредиторами про реструктуризацію свого держборгу за євробондами на загальну суму близько $18 млрд: 20% заборгованості повинні будуть списані, і Мінфін повинен отримати чотирирічну відстрочку із зовнішніх виплат – до 2019 р. При цьому російська сторона відмовилася брати участь цьому процесі.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас